PTS ISU PED

Voldoen ruimschoots aan CE- en ISO 10079-3 normen.
Extreem hoge flow beschikbaar, ook bij lage vacuümkracht instelling.
3 schakel-mogelijkheden: aan, uit en intermitterend.
Gepatenteerde Push-to-Set techniek aanwezig waardoor 'vergeten te occluderen' niet meer kan voorkomen.
Modulaire opbouw. Onderdelen, wanneer nodig, snel en eenvoudig te vervangen. 
Geen preventief onderhoud noodzakelijk.
3 jaar garantie. 
Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. 


Technische specificaties:

Artikelnummer: 8700-1273-905 (zonder insteekstift of slangstel, maar met overloopbeveiliging)
Manometer: Laag vacuüm, 0-21kPa/0-160mmHg
Flow capaciteit: 0-80 l/min in I(ON)/Continu setting
0-8 l/min in IOIO(INT)/Intermitterende setting
Manometer nauwkeurigheid: ± 5% van de maximale schaal
Modes: I (ON), O (OFF), IOIO(INT).
Norm: Voldoet aan ISO 10079.3 2014
Positieve druk beveiliging Aanwezig. Een beveiliging die voorkomt dat er positieve druk vanuit het gasnet bij de patiënt kan komen.
Negatieve druk beveiliging Aanwezig. Deze beveiliging voorkomt dat er hogere krachten dan wenselijk bij de patiënt terecht kunnen komen. Komt in werking bij ±18kPa/135mmHg.
PTS™:  PTS staat voor ‘Push-to-Set’, hierbij wordt automatisch het systeem afgesloten waardoor de maximum zuigkracht-instelling gewaarborgd is. 
Zoals bij alle vacuümregelaars geldt, de maximale zuigkracht-instelling dient met een afgesloten systeem plaats te vinden. Omdat dat nog wel eens vergeten wordt, ontstaat discussie over onverwacht hoge pieken in de zuiginstelling. Met een open systeem stelt men immers niet de maximale kracht in, maar de minimale zuigkracht.
Ohio heeft daarom de PTS serie ontwikkeld waarmee deze gebruikersfout voorkomen wordt. Bij de PTS wordt er inwendig in de regelaar een afsluiting gerealiseerd als de knop wordt ingedrukt om vacuümkrachten in te stellen. Dit proces is uniek en gepatenteerd. Hiermee is te allen tijden gewaarborgd dat hogere krachten dan de ingestelde zuigkracht, niet meer kunnen optreden! De veiligheid van het uitzuigen wordt met deze uitvoering aanzienlijk vergroot.
Uitvoeringen:

Wordt standaard geleverd met een steriliseerbare overloopbeveiliging. Kan besteld worden met een insteekstift of slide voor een DIN, Medec, AGA, Parkodex of Phortman wandafnamepunt vacuüm (andere aansluitingen op aanvraag). Deze aansluitingen zijn beschikbaar als een rechtstreekse aansluiting of in de vorm van een vacuüm slangstel, uiteraard op maat geassembleerd.

 

Ohio is marktleider met intermitterend zuigen (ISU). Intermitterend zuigen biedt in de applicaties waar dat van toepassing is, grote voordelen. Naar de huidige stand van zaken vindt dit vooral toepassing in: maagdrainage, wonddrainage en CASS. Alle ISU units kunnen voorzien worden van een overloopbeveiliging. Ze zijn verkrijgbaar in de conventionele uitvoering en in de nieuwe PTS versie. Deze laatste is tevens met een analoge of digitale manometer. In de ‘uit-cyclus’ van het intermitterend zuigen komt de onderdruk terug op 0 en wordt er belucht tot atmosferische druk. Gevolg bij maagdrainage is dat, de in de maagslang aanwezige vloeistoffen terugzakken en de maagslang als het ware van de maagwand afduwen.

Ohio vacuümregelaars hebben hun superioriteit alom bewezen. Wereldwijd zijn zij marktleider en blinken uit door toonzettende eigenschappen. Ohio regelaars kunnen beter benoemd worden als: 'vacuüm reduceer ventielen'. De ingestelde vacuümkracht wordt namelijk geregeld d.m.v. een membraan. Gevolg hiervan is dat ingesteld vacuümniveau het maximum vacuümniveau is. Er zal dus niet bij vastzuigen van de catheter naar een ongewenst hogere vacuümkracht doorgezogen worden. Mede door deze techniek is er een ongekend hoge flowcapaciteit waardoor het zuigen merkbaar beter is. 


Sterke punten van Ohio regelaars zijn:

 • Instelbaar op volwaardig continu OF intermitterend vacuum.
 • Bij continu zuigen beschikt men over de grote flowcapaciteit tot wel 80 l/min.
 • In de intermitterende modus wordt de flow beperkt tot ca. 8 l/min.
 • Te voorzien van overloopbeveiliging.
 • Kan rechtstreeks of via wandrailsysteem op het gasnetwerk worden aangesloten.
 • Geïntegreerde positieve-druk beveiliging.
 • Volwassen en kinder uitvoering.
 • Kinder uitvoering voorzien van maximale zuigkracht beveiliging.
 • Stille en nauwkeurige pneumatische schakelmodule; Conventioneel model start ISU in UIT fase. PTS model start ISU in AAN fase.
 • Onbreekbare ABS kast.
 • Manometer met dubbele schaalverdeling: kPa en mmHg.
 • In het donker oplichtende wijzerplaat en wijzer.
 • Modulaire componenten.
 • Geen preventief onderhoud.
 • Eenvoudig in service.
 • Drie jaar garantie op onderdelen en arbeidsloon.

Frequent preventief onderhoud is niet noodzakelijk, alleen een service check naar behoefte. Is bovendien eenvoudig uit te voeren. Op het geheel geldt een garantie van drie jaar (onderdelen en arbeid).

Download handleiding

Download flyer PTS ISU